CARTA OBERTA A I.G.L.




CARTA OBERTA A INMACULADA GIL LÁZARO EN LA QUAL ES DEMANA LA SEUA RENÚNCIA COM A DIRECTORA GENERAL DE TEATRES DE LA GENERALITAT VALENCIANA.



Senyora Directora General de Teatres de la Generalitat Valenciana:

La situació general de les arts escèniques a la nostra Comunitat ha arribat a un punt en què ens veiem obligats a dirigir-nos directament a vosté per la responsabilitat directa que té en l’aplicació d’una política i el desenrotllament d’una gestió cultural que està arruïnant totes les estructures que sostenen i organitzen els diferents sectors que integren l’escena valenciana.

I és per això que les persones que vivim, o intentem viure, d’un ofici vinculat a les arts escèniques a la Comunitat Valenciana (actors, autors, directors, escenògrafs, ballarins, coreògrafs, músics,  compositors, artistes de circ, programadors, administradors, distribuïdors, productors, tècnics de llum i so, maquinistes, il·luminadors, titellaires, etc.), hem decidit unir la nostra veu per expressar públicament el nostre desassossec i la nostra indignació davant la complaença i la complicitat irresponsable del Consell Valencià amb el menyspreu i les contínues agressions de tot tipus al món del teatre, circ i la dansa dutes a terme per vosté com a principal responsable de la Direcció General de Teatres de la Generalitat.

Li referirem amb detall uns fets que posen en evidència, amb tota claredat, una manera de gestionar els béns públics absolutament irracional i megalòmana. Una gestió gens competent que ha aconseguit ensorrar estructures i projectes que havia costat dècades posar en peu. Una gestió maldestra que ha dilapidat una xifra astronòmica de diners provinents dels impostos de tots i cadascun dels ciutadans valencians en esdeveniments d’aparador fora d’un pla o programa de consolidació i desenvolupament de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana que, per altra banda, incomprensiblement, vosté com a directora, no ha tingut mai.

Volem fer palesa la nostra desesperació i la nostra impotència denunciant una situació que està portant cap a l’extinció el conjunt de la professió teatral valenciana i tota l’activitat que li és pròpia.

A continuació li exposem els fets concrets que denunciem i les raons pertinents que els acompanyen en un intent de fer visibles tos els despropòsits que han acompanyat la seua gestió.